עריכת סדרות, כמו גם עריכה ראשית של פרויקטים ועריכת בית בהוצאות ספרים גדולות, היא מלאכת הניצוח על תזמורת שלמה, במטרה להפיק את הקונצרט המיטבי ממכלול של ספרים היוצאים כסדרה או בקטגוריה מסוימת או כחלק ממיזם ספרותי. העורך הראשי הוא המנצח והמנהל של גג אולם הקונצרטים, שתחתיו דרים בכפיפה אחת ספרים שעניינם דומה או שלהם כותרת משותפת, שאת הנושא הראשי שלה הם מרכיבים יחדיו. ככזה, עליו לדאוג לכך שכל הנגנים יוציאו מעצמם את המיטב – שעורכי המשנה העורכים בפועל את הכותרים, הכותבים, עורכי הלשון, המגיהים, המעצבים הגרפיים, המעמדים, המאיירים והמדפיסים ישחיזו את נגינתם ככל האפשר, ושהצלילים המופקים מכל ענף וענף בתהליך העבודה על סדרת הספרים יתחברו ליצירה אחודה, שלמה ואפקטיבית.
בעריכת סדרת ספרים בנושא מסוים נדרש לשמור על קו אחיד של תוכן וצורה, על סגנון שפה ולשון אחיד ועל קו גרפי מזוהה המוטבע בכל ספרי הסדרה. עורך הסדרה, שעל פי רוב הוא גם מפתח הסדרה, הוא שאחראי על הקו הרעיוני ועל הפורמט, ועל אותה התאמה של צורה (עיצוב גרפי, צילומים ותמונות, איורים) לַתוכן. עליו לראות את התמונה הכוללת שמרכיבים כל בעלי המקצוע ביחד עם כל החומרים התוכניים, ובאחריותו להתוות את הדרך ואת הכללים כדי שתמונה כוללת זו תהיה מושלמת ככל האפשר.
הוא צריך להימצא בקשר שוטף ופעיל עם עורכי המשנה של הכותרים ועם יתר בעלי המקצוע, להתאים כל אחד מהם לכותר הנכון לו, לוודא שמלאכתם נעשית בַאופן המיטבי, לעבור על הטקסטים ולהעיר את הערותיו, להנחות לתקן את הטעון תיקון, לשאול שאלות שיחדדו ויבהירו, להציע הצעות שישדרגו ויאירו, למנוע זיופים וצרימות, להרים תזמור הרמוני למופת, ולהוביל את הקונגלומרט המורכב מתוך אחריות לכך שלז'אנר הסדרתי תהיה משמעות כשלמוּת המחזקת את כל אחד ממרכיביה.